CRANE brunch u Parku prirode „Žumberak - Samoborsko gorje“ - Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje
55742
post-template-default,single,single-post,postid-55742,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-2.6.1,smooth_scroll,

CRANE brunch u Parku prirode „Žumberak – Samoborsko gorje“

Na jedinstvenom događanju neprofitne udruge CRANE i uz potporu Večernjeg lista i Javne ustanove „Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje“ održan je 14. rujna CRANE brunch u selu Tihočaj. U događanju su sudjelovali ministrica Vučković i ministar Habijan, članovi Upravnog vijeća Javne ustanove, čelnici regionalne i lokalne samouprave, saborski zastupnici, veleposlanici SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Kanade, Izraela i Mađarske i brojni predstavnici poslovnog i korporativnog sektora. Raspravljalo se o mogućnostima poboljšanja poduzetničke i investitorske klime u Hrvatskoj, ali i o važnosti ulaganja u ekologiju i društveno odgovorne projekte.

 

Uvodne govore održali su Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a i domaćin događaja, Damir Habijan, ministar pravosuđa, uprave i digitalne transformacije, Marija Vučković, ministrica zaštite okoliša i zelene tranzicije, NJ. E. Nathalie Rayes, veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj i Andro Krstulović Opara, predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora.

 

Ravnatelj Javne ustanove Kristijan Brkić predstavio je ministrici Vučković projekte koje Javna ustanova provodi. Ravnatelj je sudionicima predstavio NPOO projekt Revitalizacija planinarske i posjetiteljske infrastrukture Parka prirode “Žumberak – Samoborsko gorje”, vrijednosti 5,6 milijuna eura sufinanciran u stopostotnom iznosu kroz europska sredstva, u kojem su partneri Hrvatske šume, Grad Jastrebarsko i HPD Jastrebarsko. Naglasio je da se ulaganjem u PD Žitnica na Japetiću i okolne sadržaje, uređenje novog planinarskog doma u Jelenićima i formiranje dugog pješačkog puta kroz Park odaje počast povijesti i tradiciji planinarstva u Hrvatskoj. Sudjelujući na panelu „Važnost ulaganja u ekologiju i društveno odgovorne projekte“ ravnatelj je potaknuo predstavnike korporativnog i poslovnog sektora da, kada budu planirali mogućnosti ulaganja u projekte od javne koristi kroz društveno odgovorno poslovanje, imaju na umu nacionalne parkove i parkove prirode kao kvalitetne institucionalne partnere s iskustvom u provedbi projekata i sa spremnim projektima usmjerenim na zaštitu ciljanih vrsta i staništa. Naglasio je da dvadeset hrvatskih parkova štite najvrijednije dijelove Hrvatske i da svako ulaganje u ova područja pruža najbolje osiguranje da će i naši unuci, u klimatski neizvjesnoj budućnosti, moći posjećivati i uživati u prirodnim vrijednostima koje su nama danas dostupne.

 

Foto: Mirna Bartolić/Crane

 

CRANE brunch

CRANE brunchCRANE brunchCRANE brunchCRANE brunchCRANE brunchCRANE brunchCrane BrunchCRANE brunchCRANE brunchCRANE brunchCrane brunchCRANE brunchCRANE brunchCRANE brunchCRANE brunchCRANE brunchCRANE brunchCRANE brunchCRANE brunchCRANE brunchCRANE brunchCrane Brunch

 



Skip to content